Uppsala Kommun

Upp till Allsvenskan – firande av IK Sirius på Vaksala torg

Upp till Allsvenskan – firande av IK Sirius på Vaksala torg

Söndag 6 november välkomnar Uppsala kommun alla som vill fira att IK Sirius herrlag tagit sig till Allsvenskan. Kommunfullmäktiges ordförande Carl Lindberg (S) och stadsdirektör Joachim Danielsson deltar tillsammans med Eva Sterte, vd för Sport- och rekreationsfastigheter AB. För musiken står dj Daniel Pereax.

Programmet på scenen börjar 16.00. Redan innan dess spelar Daniel Pereaux musik. Carl Lindberg, Joachim Danielsson och Eva Sterte delar ut handflaggor till publiken.

– Fotbollsherrarnas bedrift att ta Sirius tillbaka till Allsvenskan är en inspiration för alla Uppsalabor. Inte minst alla unga flickor och pojkar som idrottar och en dag kanske själva vill bli elitidrottare, säger Carl Lindberg.

Programmet inleds med att konferenciern Johan Immelgård berättar om Sirius resa genom säsongen och en hyllningsfilm visas. Efter att Carl Lindberg har talat anländer spelare och tränare i buss och de välkomnas upp på scenen där de presenteras och får ta emot blommor.

– Uppsala lockar redan många besökare och företagare. Sirius avancemang till Allsvenskan är ett bevis på att Uppsala har mycket att erbjuda. Vi har kunskap, vi har historia, vi har idrott – Uppsala är en modern och framåtriktad kommun, säger Malin Lejskog, Destination Uppsala.

Daniel Legue, sportjournalist på UNT, intervjuar spelare och tränare från scenen. Därefter får Eva Sterte frågor om den nya fotbollsarena som ska byggas på Studenternas idrottsplats.

Programmet avslutas 17.00. Därefter finns möjlighet för media att göra intervjuer.

Uppsala kommun – pressmeddelanden

Post Comment