Uppsala Kommun

Kommuner samlas i Uppsala för att tala om gatu – och parkförvaltning

Kommuner samlas i Uppsala för att tala om gatu – och parkförvaltning

Uppsala står den 20-21 september värd för det årliga forumet Gatu- och park8an där kommunen samlar för att dela med sig av sina erfarenheter av att förvalta parker och gator. På årets program står bland annat workshops om ”fallunderlag på lekplatser” och ”naturmark i förtätade bostadsområden”. På onsdag förmiddag gör deltagarna en stadsvandring.

Forumet hålls i kommunens lokaler på Stationsgatan 12 och utöver Uppsala deltar åtta andra kommuner.

– Gatu- och park8an är ett viktigt forum för utbyte av erfarenheter och för inspiration till att förvalta våra parker, säger Ingemar Carlsson, stadsträdgårdsmästare.

Under tisdagen presenteras bland annat Uppsala kommuns arbete med att minska nedskräpning och en ny e-tjänst för schakttillstånd. På eftermiddagen ordnas workshops om träd; fallunderlag på lekplatser; naturmark i förtätade bostadsområden; vinter; tekniska anläggningar; beläggningar och barmarksunderhåll; överlämning anläggning och drift och stadsträdgårdsmästaren special.

– Jag ska tala om hur vi arbetar med att utveckla våra parker och om nästa år då vi i Uppsala har ett stadsodlingsår med tonvikt på att odla ätbart, berättar Ingemar Carlsson.

På onsdag ägnar deltagarna tre timmar åt en stadsvandring med startpunkt på Stationsgatan 12. Under vandringen kommer deltagarna bland annat besöka Stadsträdgården där skräpkören ska underhålla.

Utöver Uppsala kommun deltar Jönköping, Karlstad, Västerås, Gävle, Linköping, Norrköping, Eskilstuna och Örebro.

Uppsala kommun – pressmeddelanden

Post Comment