Uppsala Kommun

Frodeparken är nominerad till Sienapriset för bästa utemiljö

Frodeparken är nominerad till Sienapriset för bästa utemiljö

Frodeparken är en av fyra nominerade till Sienapriset som delas ut på Arkitekturgalan den 29 november. Priset delas ut för bästa utemiljö. Uppsala kommun har under det gångna året rustat upp Frodeparken.

De projekt som är nominerade i år är förhållandevis små. Projekten har valts ut både på förslag och på juryns egna efterforskningar.

– Juryn har valt att nominera fyra projekt som är självständiga, formsäkra och lyhörda. De är elegant välkomponerade utan att göra anspråk på att stjäla uppmärksamhet från omgivningen. Projekten bidrar i hög grad till att höja kvaliteten och användbarheten i de sammanhang där de ingår, säger Tiina Sarap, juryns ordförande om urvalet.

Vid sidan om Frodeparken är Tullhusstranden i Simrishamn, Strömkajen i Stockholm och Ulls Hus i Uppsala nominerade.

– Vi är jättestolta över att ha nominerats till ett så här prestigefyllt pris, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Uppsala kommun har fått Sienapriset vid ett tillfälle, år 2005, för utformningen av Östra Ågatan.

Parken har på uppdrag av Uppsala kommun utformats av Sverige AB.

Sienapriset delas sedan 1992 ut av Sveriges Arkitekter. Priset består av en reliefplakett att fästa på lämplig plats på det belönade objektet och en studieresa till den italienska staden Siena eller annat resmål. Priset är uppkallat efter det solfjäderformade torget Piazza del Campo i hjärtat av Siena.

Uppsala kommun – pressmeddelanden

Post Comment