​Nu börjar bygget av ett modernt Forumtorg

Kategori:
Date: 12 april, 2017

Forumtorget ska fräschas upp i ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala citysamverkan och fastighetsägarna runt torget. I samband med bygget ska entréerna runt torget tillgänglighetsanpassas och nya möbler placeras ut.

I mitten av april börjar rivningen och sedan ska marken grävas ut och jämnas ut, en ny lång soffa ska grundläggas och markvärmen renoveras. Inte bara torget påverkas utan även delar av Smedsgränd, från Forumtorget till Dragarbrunnsgatan, liksom Kungsängsgatan. Större delen av torget är avspärrat under byggtiden, men entréerna mot torget kommer att vara tillgängliga.

– Det är ett stort anläggningsarbete, men vi ska göra allt vi kan för att minimera olägenheterna. När det nya torget är färdigt blir det en ännu mer attraktiv mötesplats än idag, säger Michael Eriksson.

Uppfräschningen av Forumtorget är en del i Uppsala kommuns arbete med att utveckla innerstaden för att göra den ännu mer attraktiv för de som bor i och besöker Uppsala.

Arbetet omfattar:

– ny markbeläggning på hela ytan, svarta granithällar i olika skiftningar för livfullare framtoning, som värms upp vintertid

– nya trappor och ny ramp som löper utefter Åhléns

– ny ramp och trappa till restauranger och bostadsentré i Forumkvarteret

– ny utsmyckning på torget: ny lång soffa och en rund, sittvänlig platå

Den nya soffan blir 57 meter lång och får en inbyggd belysning och den nya platån får en upphöjd, slipad och vacker yta med värme under den kalla årstiden.

Efter arbetet med Forumtorget ska Dragarbrunnsgatan, mellan Smedsgränd och Vaksalagatan, äntligen färdigställas. Om inget oförutsett sker görs detta antingen sent 2017 eller under våren 2018.

arrow-leftarrow-rightleafangle-downcrossmenu