UKK

Vin- och delikatessmässa i Uppsala!

Välkommen till Uppsala Vin & Deli – en mötesplats för dig som vill lära dig mer om drycker och smaker! Ett femtiotal utställare och ett stort antal dryckesprovningar ger goda möjligheter att öka din kunskap och känsla för olika viner och smakkombinationer. 18-19 november på Uppsala Konsert & Kongress.

Mässan för dig som vill fördjupa dina kunskaper om ädla drycker och tillhörande delikatesser som ostar, choklad och charkuterier. Intresset för att lära sig mer om drycker och delikatesser blir större och större. Uppsala Vin & Deli vill vara mötesplatsen som möter efterfrågan.

– Vi är glada över att lansera Uppsala Vin & Deli, ett arrangemang som vi upplever att Uppsala har saknat, säger Cecilia Björkenå, konferenschef på Uppsala Konsert & Kongress.

Uppsala Vin & Deli är en mässa med fokus på att lära, inspirera och utveckla besökarnas intresse för kvalitativa dryckes- och delikatessprodukter. Mässan arrangeras av Svenska Dryckesmässor i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress och pågår under två dagar. Biljettförsäljningen är i full gång och för att undvika köerna rekommenderar arrangörerna besökarna att förköpa sin entrébiljett på Ticketmaster.

På Uppsala Vin & Deli kommer besökaren att träffa över femtio kunniga och engagerade aktörer som erbjuder likväl internationella som lokala smaker, där bland annat Abdyika, Andersson & Tillman, Jackdaw Brewery, Skogsbackens ost, The Broker Coffee Roastery och Upsala Tonic finns representerade.

Uppsala Vin & Deli vill vara en attraktiv arena där du som besökare får chansen att möta de producenter, importörer och leverantörer som utgör dagens spännande dryckesbransch.

– På Uppsala Vin & Deli samlar vi världen under ett tak och här får du som besökare upptäcka nya spännande platser genom magen, säger Stanley Wong på Svenska Dryckesmässor.

– Vi vill genom kraftfulla smaker och intressanta möten i en tilltalande miljö som Uppsala Konsert & Kongress, inspirera våra besökare till att upptäcka och uppleva nytt. Vi hoppas få se många nyfikna besökare och uppmanar Uppsalaborna att lägga näsan i blöt, avslutar Wong med ett leende.

Här hittar du alla utställare
Här hittar du mässans provningar

Ur mässans program:

Testa nyårsbubblet!
Bli Vinsmart! På ett enkelt och roligt sätt guidar mässans sommelier publiken genom en kortare interaktiv provning.Temat är Champagne och mousserande viner. Här får du tips om hur du på ett enkelt sätt kan maximera din upplevelse vare sig det är fest eller en vanlig tisdag – med andra ord ”Carpe Vinum Diem”.
Drop-in tider: Fredag 14.30, 15.30, 16.30 och 17.30, lördag 12, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 och 17.30

Provningar i urval 18 november:
16.00 Mat o vin i kombination med vitt, rött och rosé.
Testa viner, först utan mat, sedan med mat på en smaktallrik för att se hur smakerna förändras och kan kombineras. Provningsledare: Ulf Berglund

18.00 Exklusiv vinprovning
Vinhuset Penfolds grundades 1844 av doktor Christopher Rawson och har sedan dess spelat en ledande roll i att sätta Australien på den internationella vinkartan. I mars i år blev Penfolds framröstat till ”Världens mest beundrade vinvarumärke” av Drinks International. Provningen består av röda och vita viner ur den flerfaldigt prisbelönta och mångfacetterade Bin-vinserien från Penfolds.

Provningar i urval 19 november:
13.00 Klassiska Rioja
I Sverige omfamnades Rioja med hull och hår på 80-talet och det dracks Rioja i både slott och koja. När sedan kvalitén sjönk på vinerna och de svenska preferenserna förändrades blev Rioja blev snarare ett skällsord och fick representera något som var gammalt, uttorkat och trist. Området har sedan dess genomgått en fantastisk kvalitetsuppryckning och idag produceras viner med tydligt ursprung och fräsch frukt. Vi sätter dagens Rioja på prov! Observera att provningen hålls på engelska.
Provningsledare: Yolanda Martín

16.00 Vin och smak
Vi går igenom vinprovningsteknik samt kombinationen vin och smak. Prova fyra pedagogiska viner i kombination med olika smakbitar och lär dig mer om hur du kan lyfta fram smaker samt undvika fallgroparna när det gäller att välja vin till maten. Provningsledare: Erik Grödahl

17.00 Extra Brut, Brut, Brut och Brut
Prova fyra olika Champagner, en Extra Brut och tre Brut för att se vilken skillnad det kan vara mellan på pappret liknande viner. Provningsledare: Dan Samson

____________________________________________

Entré: 245 kr inkl. vinprovarglas
För att garantera inträde rekommenderar vi att man köper förköpsbiljetter. Kvarvarande biljetter säljs i entrén.
Dryckeskuponger: 100 kr/200 kr, finns att köpa både innan och på mässan.
Provningar: 150-200 kr. Begränsat antal platser. Eventuell kvarvarande biljetter säljs på plats.
Åldersgräns: 20 år

För att få provsmaka alkohol så betalar man med dryckeskuponger som finns i valörerna 10 eller 20 kr. Man betalar med minst en kupong per provsmak. Är det en dyrare produkt så kostar det fler kuponger. För övriga produkter betalar man med kontanter eller kort.

Fakta Uppsala Vin & Deli 2016
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Tid: Fredag 18 november kl. 14.00-20.00, Lördag 19 november kl. 11.00-19.00
Antal utställare: 55 utställare.
Lokala utställare: Abdyika, Andersson & Tillman AB, Artesenal, Jackdaw Brewery AB, Chaine des Rotyiseurs Uppland, Skogsbackens ost AB, The Broker Coffee Roastery AB och Upsala Tonic AB.

Arrangeras av: Svenska Dryckesmässor och Uppsala Konsert & Kongress
Hemsida: www.uppsalavin.se / www.ukk.se
Facebook: www.facebook.se/uppsalavin / www.facebook.com/uppsalakonsertkongress

Post Comment