Nyheter

SVT Plus: Ecoviva är Sveriges bästa vegetariska matkasse

Ecoviva vinner utmärkelsen Sveriges bästa vegetariska matkasse. Det fastställer det kritiskt granskande konsumentprogammet SVT Plus, som är oberoende av reklamintäkter och sponsring.

I takt med att matkassar ökar i popularitet har SVT Plus testat fem vegetariska matkassar från Ecoviva, Mathem, Citygross, Linas och Middagsfrid.

SVT Plus bedömer kassarnas innehåll, råvarukvalitet och leverans samt hur lättlagade och goda de olika menyerna är. Tillika tar man hänsyn till pris och miljötänk. Familjer har utvärderat matkassarna, med fokus hur god maten är råvarukvalitet och om det är lättlagat.

Kostvetare Sofia Rapo vid Umeå universitet får i uppdrag att utvärdera matkassarnas menyer och har kritiskt granskat måltidernas sammansättning. Rapo näringsberäknar varje måltid och tittar extra noga på protein, järn och B-vitamin eftersom kassarna är vegetariska och inte innehåller något kött.

“Klart bäst det var ju Ecoviva. En bra näringssammansättning som man som konsument också kan utläsa. Dessutom ett väldigt tydligt miljötänk och ett säsongsanpassat tänk som är väl motiverat. Man kan som konsument se varför företaget har valt ut vissa råvaror.” säger kostvetare Sofia Rapo i SVT Plus.

Ecovivas matkasse är även mycket prisvärd vilket påverkar vinsten och framkommer i programmet. Det finns matkassar som är dyrare, samtidigt har Ecoviva en tydlig ekologisk och miljösmart profil med i snitt 90% ekologiska, miljösmarta och mathantverksmässiga råvaror och särskiljer sig från övriga matkassar.

Familjerna tycker Ecovivas mat är riktigt god, råvarorna är är fräscha och kylbilsleveransen är smidig med kort tidsintervall för leverans. Kostvetaren utser Ecoviva som en solklar vinnare med bra miljötänk och dessutom är Ecoviva prisvärda. Sammanfattningsvis är Ecoviva vinnare och Bäst i test i SVT Plus.

– Fantastiskt att vi vinner Bäst i test och i ett så seriöst public-service-program som är på konsumentens sida. Att Ecoviva har vunnit, eller varit i topp, i alla utvärderingar av matkassar och genom alla år vi funnits, vittnar om att vi har något helt unikt med våra ekologiska och miljösmarta matkassar. Vi har en glödande passion för Ecoviva och god ekologisk mat, avslutar Ecovivas grundare Amina Ek Bergendahl och Annika Riis Kristoffersson.

Se korta programmet i SVT Plus: http://www.svt.se/plus/plus-testar-vegetariska-matkassar

Ecovivas utmärkelser:

SVT Plus, Bäst i test, 2016
Bag of the Year, vinnare av designpris, 2016
Aftonbladet Bäst i Test av sex olika matkassar, 2015
TT / WiseGuide Bäst i Test av sex olika matkassar, 2015
Nominerat till Arla Guldko, Matbranschens Oscar, 2015, 2014, 2013, 2012 & 2011
WWF Officiell menyskapare Earth-Hour-meny, 2015
Saltå Kvarns hjältar, 2014
Vinnare i Minplanets (TV4 och WWF) Stora utvärdering av 12 matkasseföretag 2012, 2011
Överlägsen råvarukvalitet, 4.8/5p. SVD Träning och hälsa, 2012
Nominerat till Årets Matinspiration 2010, av Livsmedelsbranschen
Topplacerad av Testfakta
Bäst i test i Expressen Söndag
Bäst i test i tidningen Topphälsa
Elle mat & vins favorit

Du kan jämföra matkassar här.

Post Comment