Nyheter

Ongame årets IT-företag

Uppsalaföretaget Ongame är årets mest framgångsrika IT-företag. Det konstaterade affärstidningen Veckans Affärer idag när den utsåg Ongame till ”Årets IT-bolag 2005” vid en ceremoni i Stockholm. Veckans Affärer presenterar Ongame och den svenska IT-branschen i sitt nyutkomna specialnummer om Sveriges 500 största IT-företag.


”Ongames affärsidé är ett ovanligt bra exempel på att specialiserad mjukvara kan generera snabb tillväxt och mycket god lönsamhet”, skriver Veckans Affärer i sin motivering och konstaterar att bolaget i fjol växte med 253 procent, med en marginal på 33 procent.

”Det gör Ongame till ett av de snabbast expanderande och mest lönsamma bolagen inom svensk IT och ett spännande exempel på ett svenskt entreprenörsbolag som på kort tid nått en internationell marknad med hjälp av internet. Ongame kan dessutom bli nästa IT-bolag på börsen”, skriver Veckans Affärer.

”Vi känner oss självfallet hedrade över att våra framgångar uppmärksammas på det här sättet”, säger Ongames vd Patrik Selin.

”2004 blev något av ett genombrottsår för Ongame. Vi är idag ett av världens 3-4 största bolag inom poker på nätet med 4 miljoner registrerade spelare. Det är extra roligt att uppmärksammas i Sverige, eftersom vi är relativt okända här på grund av att vi inte tar emot svenska spelare på koncernens sajter.”

Post Comment