Nyheter

LOVEFiLM: Stieg Larsson räddade oss i kylan

Kalla vinterdagar är den tid då vi allra helst kryper upp i soffan och tittar på film. Julen 2009 hade Sverige köldrekord. Frågan är vilka filmer vi valde att tina upp framför?

LOVEFiLM, Sveriges största hyrfilmsajt med 18 000 titlar har tittat i sin julstatistik från jul- och nyår. Svenskarna väljer hellre filmer de känner igen framför nya okända filmer. Stieg Larsson och breda familjefilmer gick hem allra bäst i kylan. Vi håller också på traditionen att det är “barnens jul” – topplaceringar för både Harry Potter och Ice Age 3 indikerar att det är de små som fått välja.

Resultatet är följande:

1. Flickan som lekte med elden
2. Män som hatar kvinnor
3. Harry Potter och Halvblodsprinsen
4. Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna
5. Baksmällan
6. Slumdog Millionaire
7. Änglar och demoner
8. Public Enemies
9. The Proposal
10. Australia

– Jullovet är traditionsenligt en tid då vi gillar att se film tillsammans med hela familjen så det är inte helt oväntat att breda filmer som Stieg Larsson-trilogin kapat åt sig både plats 1 och 2.

Det är också glädjande att det är just streamad svensk film som hamnar högst, säger Ira Gladnikoff, Nordenchef, LOVEFiLM.

LOVEFiLM är Europas ledande hyrfilmsaktör på nätet, med över 1 miljon medlemmar i Skandinavien, Storbritannien och Tyskland. Vi erbjuder våra 50 000 svenska kunder marknadens bredaste filmutbud på enklast möjliga sätt. Välj bland 18 000 titlar på www.lovefilm.se och få DVD eller Blu-ray portofritt hem i brevlådan eller streamat direkt till datorn. LOVEFiLM grundades 2004 och vi har rötter i Brafilm och Boxman. Vi älskar film och vi älskar andra filmälskare. Det är därför vi heter LOVEFiLM.

Post Comment