Region Uppsala / Landstinget Uppsala Län

UL ska genomföra försök med nattstopp

UL ska genomföra försök med nattstopp för att öka tryggheten för ensamresenärer kvälls- och nattetid. Det beslutade kollektivtrafiknämnden vid sammanträdet 19 december.

– För att öka tryggheten för de resenärer som reser ensamma ska UL, i samverkan med trafikföretagen, på försök införa nattstopp, eller trygghetsstopp som det också kallas, vid bussresor sena kvällar och nätter, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Nattstopp innebär att en resenär kommer överens med bussföraren om att bli avsläppt på en plats närmare sin målpunkt. För den som upplever sträckan mellan hållplats och målpunkt som otrygg kan det vara avgörande för att både kunna och vilja resa med buss sena kvällar och med nattbussar, säger Bertil Kinnunen.

I uppdraget som kollektivtrafiknämnden nu beslutat ge UL ingår också att utarbeta detaljerna för hur försöket ska genomföras.

Förslaget om att införa nattstopp väcktes via två initiativärenden från dels Liberalerna, dels Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Post Comment