Nyheter

Insändare: Vad vore vi utan potatis och pasta?

2007-01-11, 00:30

Insändare: Vad vore vi utan potatis och pasta?

Förmodligen ett friskare folk. Tillhör du en av dom som efter en stor portion med mycket potatis eller pasta lägger dig framför TV:n och tror att du ska gå ner i vikt bara för att du åt lite av den feta såsen. Det som händer är att stärkelsen och kolhydraterna, läs ”sockerkedjor” omvandlas till fett med hjälp av hormonet insulin. Potatis höjer blodsockret snabbare än rent socker. Efter en liten stund sjunker den höjda blodsockerhalten och du blir sugen på nytt.

Kanske en smörgås och ett glas juice? Sockerkedjorna höjer blodsockret igen och så håller det på. Ett högt blodinsulin lagrar in fett i fettcellerna samtidigt som det förhindrar fettförbränning. En ännu större nackdel med ett högt blodinsulin är att det ger inflammationer i blodkärlen som i sin tur ger blodproppar. Vill man gå ned i vikt på ett hållbart sätt utan att känna drivande hungerkänslor finns det ett enligt mitt tycke ett enkelt sätt. Byt ut energin i dom insulinhöjande och fettbyggande kolhydraterna mot energin i fett. Du kommer att märka skillnad från dag 1. Fett höjer inte blodsockret vilket gör att din kropp kommer att ställas in på fettförbränning och du rasar i vikt.

Fett och kolhydrater ger bägge energi, med två stora skillnader. Våra celler består av fett vilket gör att vi inte kan vara utan det. Kolhydrater är bara ”tomma kalorier”. Fett främjar fettförbränning medan kolhydrater omvandlas till fett. En björn som ska äta upp sig inför vintern äter söta bär och grisar som ska bli feta får spannmål. Inte underligt att vi blir fetare och får mer diabetes så mycket kolhydrater som vi äter varje dag.

Läs mer på http://www.fatlies.net så kommer du också att inse vad tusentals nu friska, glada och smala redan insett.

Low Carb – High Fat (LCHF) för livet

LCHF

Ytterligare information:
http://blogg.passagen.se

Skriven av: William Jonsson

Post Comment