Nyheter

Fortsatt god tillväxt för digital mathandel

D-food Index* från Svensk Digital Handel visar att livsmedelsförsäljningen på nätet ökade med 31 procent under tredje kvartalet 2016 jämfört med tredje kvartalet 2015. Hittills i år har den totala livsmedelsförsäljningen på nätet ökat med 34 procent.

På konferensen Slaget om dagligvarorna, e-handel eller butik? den 17 november belyser vi utvecklingen ur ett investerar-, konsument- och logistikperspektiv och presenterar rapporten D-food Index.

Dagligvaror är speciella ur en rad aspekter och ställer de strategiska valen inom logistik på sin spets. Det är svårare att få lönsamhet i en dagligvara med konsumentpriset 19.90 än ett par ögonlinser för flera hundra kronor. Vad innebär den skillnaden i ett logistikperspektiv? När och hur blir e-handel för dagligvaror lönsam? När uppstår kritisk massa? Blir det bättre med egen distribution och eget lager?

– Den digitala livsmedelshandeln, som är den tredje största branschen inom e-handeln, ökade med 31 procent under det tredje kvartalet. Detta är alltid en intressant siffra eftersom det tredje kvartalet fångar både perioden med industrisemester och återgången till vardag. Många svenskar reser bort under semestern och det är ett gott betyg för handlarna att kunderna hittar tillbaka efter uppehållet och återupptar sina beställningar, säger Jonas Ogvall vd på Svensk Digital Handel.

– Det finns goda förutsättningar för att året avslutas lika starkt som det började. Det har varit lite si och så med att köpa högtidsmat på nätet tidigare, men 2016 kommer sannolikt att bli ett år när svenskarna mer än någonsin klickar hem sin julmat på nätet. Detta kan lyfta försäljningen under fjärde kvartalet ytterligare för nätaktörerna, avslutar Jonas.

Jonas Ogvall medverkar på konferensen E-handelslogistik ur ett framtidsperspektiv den 17 november som belyser e-handelns fördubblering i volym de senaste åren. E-handeln påverkar de flesta aktörer inom logistikbranschen och tvingar fram förändringar i både hur traditionell logistik bedrivs och den utrustning som används. Toyota Material Handling presenterar under konferensen sin syn på hur traditionell materialhantering förändras och vilken utrustning som kommer att användas framöver.

Mynewsdesk pressmeddelande

Post Comment