Nyheter

E-handel, socialt entreprenörskap, superfrukter och nya mediakoncept på årets Anders Wall-föreläsning

E-handel, socialt entreprenörskap, superfrukter och nya mediakoncept på årets Anders Wall-föreläsning

Den 1 november är det åter dags för den populära Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala. Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande framträdanden av framstående entrepre­nörer. I samband med föreläsningen delas också ­Anders Walls stipendium på 100.000 kronor ut till ”Årets Uppsalastudent”.

– När vi startade Anders Wall-föreläsningarna var visionen att främja ­kors­befruktningen mellan akademi och näringsliv. Det tråkiga beskedet om stora nedskärningar på Ericsson nyligen visar hur viktigt det är att uppmuntra entreprenörskap så att nya företag kan starta och växa sig starka, säger Anders Wall.

ÅRETS TALARE

Hannah Widell & Amanda Schulman, Perfect Day Media, poddprofilerna som med sitt koncept når unga medie­konsumenter bortom de traditionella kanalerna.

Pär Svärdson, Sveriges okrönte e-handelskung, grundare av nät­jättarna Adlibris och Apotea, som nu även börjar sälja livsmedel på nätet.

Siavosh Derakhti, social entreprenör från Malmö som ­arbetar för att motverka rasism och antisemitism och vars rykte nått ända till Vita Huset och Barack Obama.

Camille Sucasas, Macacos, utnämnd till en av Sveriges supertalanger av ­Veckans Affärer, som gör succé med sin import av brasilianska hälsofrukter.

Anders Johnson, f.d. chefredaktör för Dagens ­Nyheter, nu flitig författare och talare med entreprenörskap som specialitet.

En närmare presentation av talarna finns på www.vadär.se. Vid föreläsningen medverkar även Anders Wall och Uppsala universitets rektor Eva Åkesson. Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.

Anders Walls Stiftelse – pressmeddelanden

Post Comment