Nyheter

Designårets Designföretagare i Uppland prisas på Draget

Landshövding Anders Björck utdelar DesignPriset till länets främste DesignFöretagare.


Designåret 2005 går mot final och startskottet för slutspurt har gått. För årets sista DesignPub står Aspholmen Fastigheter som värd, i den nya saluhallen för inredning, Draget Hus & Hem.

Tidigare har en mängd designevenemang genomförts i länet och detta blir en del av den uppländska finalen.

PROGRAM
Annette Stavenow, koordinator för Designåret öppnar kvällen och introducerar Lena Hartwig, kommunalråd, som ger sin syn på designens betydelse i Uppsala kommun.

Bo som du vill?
Ewa Kumlin, Svensk Forms VD och kvällens huvudtalare representerar både design och Designåret. Ewa kommer att prata om att design faktiskt berör alla och kan göra vardagen litebättre. Hon kommer även att berätta om – Brännbart – en vandringsutställning om material och design som produceras av Svensk Form och Räddningsverket. Med materialutveckling och bättre designlösningar kan vi skapa både säkrare och mer hållbara miljöer.

Kvällens final
Priset till länets främste DesignFöretagare utdelas av landshövding Anders Björck. En jury har valt bland många förslag och motiveringar för vem som skall utses till DesignåretsDesignföretagare och vinnaren hålls hemlig fram till DesignPuben den 14 december.

Inbjudna och allmänhet välkomnas till en kvällsöppen saluhall för inredning, med många exempel på god design. DesignPuben hålls i separat lokal i en av gallerians lokaler.

Tid: Onsdag den 14 december kl 18-21

Plats: Draget Hus & Hem, vid IKEA:s hämtlager, Stångjärnsgatan 10

Kontakt: Karin Boberg, Aspholmen Fastigheter,
tel 60 66 60

E-post: karin.boberg@aspholmenfastigheter.se

Webbplats: www.dragetshopping.se

Post Comment