Nyheter

Bredbandsbolaget får komplett tv-utbud

Från och med i dag kommer Bredbandsbolaget som enda bredbandsoperatör ha alla breda kanaler i sitt tv-erbjudande från Viasat, inklusive SVT:s kanaler och TV4. Sedan tidigare ingår TV3 och Kanal 5 i Viasats Guldpaket hos Bredbandsbolaget.


– Hittills har digital-tv via bredband främst varit ett komplement till basutbudet. Men i och med att vi nu har de sex stora kanalerna, förutom alla smalare kanaler, behövs varken kabel eller någon annan form av anslutning, säger Peder Ramel, vd för Bredbandsbolaget.

De sex stora kanalerna som Bredbandsbolagets tv-kunder från och med idag kan titta på är SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5 och ZTV. Dessutom får de tillgång till TV4+, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen. Totalt innehåller Viasat Guld hos Bredbandsbolaget 36 kanaler inklusive Viasats sex TV1000-kanaler med film och de tre Viasat sport-kanalerna.

– När det analoga tv-nätet börjar släckas ner efter sommaren måste tittarna ändå byta mottagningsform. Då har ett interaktivt bredbandsnät betydigt större utvecklingsmöjligheter än andra nät, när det gäller olika typer av tjänster. Vid det laget kommer vi också att kunna leverera tv till majoriteten av våra kunder som får bredband via telejacket, säger Peder Ramel.

I dag har 300 000 hushåll som är anslutna till Bredbandsbolagets fibernät möjlighet att titta på bredbands-tv. Det enda hushållen behöver är en set top-box. Priset för de 36 kanalerna är 299 kronor i månaden.

Post Comment