Nyheter

Barnen får ny lounge på Arlanda

Över 40 000 barn reste ensamma till och från Stockholm-Arlanda Airport med flyg förra året. Många av dessa byter flyg på Arlanda och behöver assistans under tiden de väntar på anslutningsflyget. För dessa barn öppnar en ny och fräsch lounge i Terminal 4.


Arlandas nya barnlounge ligger i Terminal 4, inrikes. Hit kommer i första hand de barn som reser själva och byter flyg på Arlanda.
– Många av barnen är mer rutinerade än affärsresenärerna, säger Niclas Härenstam, presschef LFV Stockholm-Arlanda Airport.

Det finns en hel del stamkunder bland de ensamresande barnen. flygresor mellan skilda föräldrar, och besök hos mor- och farföräldrar är en vanlig anledning till att barnet reser ensam. I samband med lov och skolstart har personalen på passagerarservice extra mycket att göra.

För att ett barn ska få resa på egen hand och få hjälp av LFV:s personal, krävs att barnet har fyllt fem år. När barnet fyllt 12 år, eller reser i sällskap med syskon som fyllt 16 år, får barnet resa på egen hand. Assistans av passagerarservice kan beställas även för äldre barn. Tjänsten bokas genom flygbolaget. Inte alla flygbolag erbjuder tjänsten.

Post Comment