​Mikael Köhler ny chefsläkare på Akademiska sjukhuset

Date: 6 mars, 2018

Mikael Köhler är utsedd till ny chefsläkare på Akademiska sjukhuset. Han tillträder den 28 maj och kommer närmast från en tjänst som chef för geriatrik på Akademiska. Han har tidigare även varit chef för dåvarande medicin- och thoraxdivisionen och verksamhetschef för intern- och lungmedicin.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har lång erfarenhet av att jobba som läkare och chef och den bakgrunden passar bra för den här typen av tjänst, säger Mikael Köhler, som framför allt kommer att arbeta med patientsäkerhetsfrågor på ett övergripande plan.

– Jag är särskilt intresserad av patienternas övergångar mellan olika vårdgivare. Jag tror att det går att jobba ännu mer med kommunikationen mellan avdelningarna här på Akademiska och vid övergång till primärvården och kommunen. Det handlar mycket om att vi behöver lära oss att tala samma språk, för att saker inte ska missförstås eller falla mellan stolarna, fortsätter han.

Innan Mikael Köhler kom till Akademiska sjukhuset hade han en lång karriär bakom sig som läkare och chef på olika befattningar inom Landstinget i Dalarna. Han har bland annat varit chef för medicinkliniken på Falu lasarett och chef för medicin- och geriatrikkliniken i Ludvika och Mora.

Sjukhusdirektör Per Elowsson kommenterar tillsättningen:
– Jag är glad över att ha rekryterat Mikael Köhler som chefsläkare. Mikael har lång och gedigen klinisk erfarenhet. Dessutom har han samverkat med kommunerna och primärvården i länet vilket är en viktig uppgift för sjukhuset och för chefsläkarfunktionen.

Mikael Köhler tillträder som chefsläkare den 28 maj. Han efterträder Margareta Öhrvall som går i pension. Akademiska har två chefsläkare; den andra chefsläkartjänsten innehas av Göran Günther.

angle-downcrossmenu