Hotell i Uppsala

Det finns flera olika typer av boende att välja bland för de som besöker Uppsala. Oavsett vad man är ute efter finns det allt från billiga vandrarhem till fina spahotell.

Centralt beläget i Uppsala, i kvarteret Svava, ligger Best Western hotellet med samma namn. Det finns 127 rum på hotellet, varav 91 är enkelrum. Med sitt läge är det nära till det mesta i Uppsala. Hotel Svava har olika paket att välja mellan. Om man bokar ett av deras weekendpaket sänks priset per natt.

Flera av Uppsalas hotell har spa- eller relaxavdelningar, perfekt för den som bara vill koppla av under sin vistelse i staden. Ett av stadens spahotell är Clarion Hotel Gillet. Det går att få behandlingar här, alla dagar i veckan. Ett annat spahotell är Hotell Havsbaden, beläget precis vid vattnet. Här finns många behandlingar att välja bland, och de flesa kan bokas för antingen tjugofem, femtio eller åttio minuter.

Det kan bli svårt att hitta ett rum med kort varsel i Uppsala och eftersom det finns ett större utbud av i vår kära huvudstad så kan det även vara värt att leta ditt rum där. Hotell.tips har gott om hotell Stockholm till exempel. Lycka till!

Vandrarhem i Uppsala

Uppsala har väldigt få vandrarhem och de kan vara svåra att hitta. Här listar vi samtliga vandrarhem Uppsala har att erbjuda. Priset för att bo på ett vandrarhem i Uppsala är från 190 kronor och kan gå upp till ett väsentligt högre pris i det fall du vill ha ett enkel- eller dubbelrum..

Vandrarhem Uppsala ligger i de centrala delar av staden och erbjuder både hotellrum med WC och dusch på rummet, samt vandrarhemsrum med delad dusch/WC. Väljer man att bo på vandrarhemsrummen kan man komma undan billigt om man reser i sällskap – för faktiskt under trehundra kronor per natt.


Uppsala Vandrarhem/ Kvarntorget STF/IYHF
Privatrum (1-4 personer) och sovsal (4-8 personer)

Centralstation Vandrarhem Uppsala
Privatrum (1-4 personer) och sovsal (6 personer)

Ett billigare alternativ till vandrarhem, om du även är ute efter ett socialt- och kulturellt utbyte, kan vara att prova Couchsurfing.

En del av stadens hotell har rum för uthyrning till billigare priser under fredag till söndag natt. Det kan skilja ganska mycket på priser beroende på vilken veckodag det är. Ett annat sätt att få ner priset på sin hotellkostnad är att boka via internet istället för direkt med hotellet.

angle-downcrossmenu