Hitta bostad i Uppsala

För den som vill köpa bostad i Uppsala finns det många olika mäklare att hålla koll på. Förutom de stora fastighetsmäklarna som Svensk Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling finns det lokala mäklare som till exempel Widerlöv & Co och A&O Fastighetsmäklare.

Dessa mäklarbyråer har både hus och lägenheter, samt andra typer av fastigheter till salu.

Är man intresserad av att hyra en bostad istället för att köpa finns det flera hyresrättsföretag i Uppsala. Det största bolag med hyresrätter är Uppsalahem med över 13 000 bostäder för uthyrning. Det är den sökande som har varit uppsatt i kö under längst tid som har förtur till lägenheten.

Det finns dock först-till-kvarn uthyrningar där det gäller att vara den som anmäler sitt intresse först, där man inte behöver tänka på hur många dagar man har. Hos Uppsalahem går det att hyra lägenhet i andra hand.

Är man student som vill bo i en hyresrätt i Uppsala finns det särskilda bolag att hålla koll på. Heimstaden har ungefär 2 300 hyresrätter för studenter i Uppsala. Studentstaden i Uppsala, en del av Dombron, har flest lägenheter till uthyrning för studenter i Uppsala, ungefär 4 300 stycken.

Förutom ovannämnda mäklare och hyresrättsföretag är det en god idé att hålla koll på internet. Det finns sidor som samordnar listor över alla bostäder som är till försäljning och uthyrning hos de olika bolagen på samma sida.

Det kan oftast vara lättare att leta bostad genom dessa än att besöka alla de enskilda bolagens sidor.

« Tillbaka till Uppsalaguiden

angle-downcrossmenu