Öppna nyheten i ett utskriftsvänligt fönster
2006-10-18, 15:04

Osäkert kring tillsättning av ny kyrkoherdeEva Noréus, kyrkoherde i Helga Trefaldighets församling, lämnar sin tjänst redan 15 oktober. Det är dock osäkert i nuläget om hennes ersättare kommer att erbjudas en fast tjänst eller ett långtidsvikariat. Ett skäl till det är diskussionen om eventuella sammanslagningar bland Svenska kyrkans församlingar i Uppsala. Komminister Kicki Engkvist är tillsatt som vikarie på tjänsten, dock som längst till 15 april.

De stora omställningarna inom Svenska kyrkans församlingar i Uppsala ställer till med problem bland annat för Helga Trefaldighets församling. Tillsättningen av ny organist är exempelvis ännu inte slutgiltigt löst. Kyrkorådet har visserligen tillsatt en ny sådan, men domkyrkoförsamlingen har samtidigt en övertalig organist. När det gäller kyrkoherdetjänsten förhandlar nu kyrkorådet med kyrkonämndens beredningsutskott om på vilka premisser den kan annonseras ut. De krympande ekonomiska ramarna gör bland annat att det förs diskussioner om sammanslagningar av två eller flera församlingar och i så fall kommer färre kyrkoherdar att behövas.

Kyrkorådet har sammanställt en sökprofil för tillsättningen av den nya kyrkoherden, i samråd med personalen. På önskelistan står bland annat en person som kommunicerar kristen tro och är en god predikant, som brinner för församlingens gudstjänstliv. Han eller hon ska också vara synlig i församlingens alla verksamheter. Kyrkorådet hoppas på någon som utövar ett erfaret och tydligt ledarskap och som arbetar aktivt för en god arbetsmiljö. Till de personliga egenskaperna räknas personlig integritet och att han eller hon söker utmaningar, vågar tänka nytt, vågar ta svåra beslut och fullföljer arbetet uthålligt och metodiskt.

Eva Noréus avtackades i samband med kyrkorådets senaste sammanträde och fick då bland annat motta en stor ros från varje ledamot och ersättare. Ordföranden Maria Hillerdal överlämnade dessutom två blommande buskar, tänkta att planteras i Eva Noreus trädgård i Närtuna, där hon kommer att bo nu när hon lämnar prästgården intill Helga Trefaldighets kyrka. Den offentliga avtackningen sker söndagen den 12 november, då Eva Noréus avskedspredikar i Helga Trefaldighets kyrka. Efteråt bjuds alla in till kyrkkaffe på Värmlands nation.

Uppsala Domkyrkoförsamling & Helga Trefaldighets Församling (8 nyheter)

Ytterligare information:
http://www.livet.se

Skriven av: UppsalanyttBehöver ni skräddarsydda word mallar? Eller en ny WordPress hemsida?


Tipsa en kompis om den här nyheten!
Din e-postadress:
Bekants e-postadress:  


Mest läst just nu


2015-03-24 | Skattekontoret i Enköping stängs
2015-03-27 | Två döda hittade i lägenhet
2015-03-22 | Lennartsson ska styra Centern i länet
2015-03-22 | Christer Petterson-konstnär frias i hovrätten
2015-03-26 | Besked om wakeboardbana idag
2015-03-23 | Musigt värre på Uppsalakonditori
2015-03-23 | Busschaufförer rasar över rastplats
2015-03-26 | Polis hotade kollega - döms
2015-03-22 | Flest patent runt universiteten
2015-03-22 | Landstinget tvåa i miljöfordornsranking
Fler nyheter »

Prenumerera nu!

Du får de viktigaste nyheterna varje vecka, gratis!
Ändra textstorlek
Textstorlek:  1 | 2 | 3
Annonser
Enkelt. Funktionellt. Smart

Wordmallar


Sök på Uppsalanytt
Tipsa om Uppsalanytt
Uppsalabilder